Lav næringsdeklaration for produkt

1. Find opskriften på det produkt, du vil lave næringsindhold for og gå ind i opskriften.

2. Tjek at der er oplysninger om næringsindhold på alle ingredienserne – det gør du ved at gå ind på hver ingrediens med pilen i højre side.

3. For hver ingrediens vælges fanen næringsindhold.

4. Hvis oplysninger er tilgængelige i et datablad, kan de indtastes manuelt. Hvis du ikke kender næringsindhold fra f.eks. et datablad, kan du søge på dem via DTUs fødevaredatabase ved at vælge Kildetype: Fooddata V7.  Hvis du selv taster oplysninger ind – vælg manuel, og du kan skrive hvor oplysningerne stammer fra i feltet kilde.

5. Tryk gem, når du er færdig.

6. Skift til fanen tekst.

7. Under ingrediensliste skriver du det navn, der skal stå i ingredienslisten f.eks. hvedemel.

8. Tryk gem øverst på siden.

9. Når næringsindhold og tekst er udfyldt for alle ingredienser, går du tilbage til dit produkt (burgerboller) og vælger fanen næringsindhold.

10. Derefter trykker du på hent fra opskrift, husk at trykke gem efterfølgende.

11. Under fanen tekst kan du trykke forhåndsvisning og se næringsdeklarationen. Du kan åbne den i fil-formaterne png, word eller pdf og f.eks. gemme den på din computer.