Sporbarhed af fødevarer
Det er et krav, at du har styr på sporbarheden af de fødevarer, du producerer. Det gælder et led frem og et led tilbage, altså hvem du sælger til, og hvem du får leveret varer fra.
Sporbarheden er vigtig i forbindelse med f.eks. tilbagetrækninger eller opsporing af fødevarebårne sygdomsudbrud.
1. Ved varemodtagelse
For at modtage en varer. Tryk på ordrer -> indkøb. Tryk på pil til højre, ud fra den ordre du gerne vil modtage varer på. Tryk på ikon (cirkel med pil ned) for at modtage vare.
Når du modtager en vare i ComidaQS indtastes batchnummer ved varemodtagelsen. Varen er nu registreret på lageret.
2. Ved produktionsordre
For at oprette produktionsordre med batchnummer. Tryk på produktion -> produktionsordre. Tryk på opret produktionsordre. Når du skal oprette og gennemføre en produktionsordre, skal du angive batchnummer ved oprettelsen. Det kan f.eks. være datoen eller et andet batchnummer.
3. Produktionsregistrering
Når du starter en produktionsordre, kan du registrere de anvendte batch af modtagede råvarer ud for hver ingrediens ved at klikke på blyanten ud for råvaren.
4. Sporbarhed et led tilbage
Hvis der er flere batch på lager af en ingrediens, kan du vælge mellem de aktuelle batch.
5. Sporbarhed på det producerede produkt
6. Salgsordre
Når du opretter en salgsordre, kan du vælge mellem batch fra varelageret.
7. Sporbarhed et led frem
Færdigvaren søges frem på lageroversigt, og via transaktioner for færdigvare se alle input/output for varen.
8. Sporing
Ved at trykke på batchnr. kommer batchsporingen frem, og den enkelte ordre kan spores.